Sunday, December 9, 2012

Kurus!Big Issue untuk orang perempuan!

Losing weight is a BIG issue for women!Pada pendapat nunu, orang perempuan ni ada dua BIG issue mereka.

1 ) losing weight
2 ) pimple 
Ye ke dua aje, rasa macam banyak lagi aje kan.
Adakah kamu nampak apa yang nunu tulis???

Hari ini nak cerita tentang Losing Weight. Bagi orang yang suka makan seperti nunu Losing weight memang susah.Tambahan pula faktor genetik yang juga menjadi penyumbang besar kepada permasalahan isu Losing Weight ini. Amboi, di salahkan genetik pulak!!

Semalam, nunu baru lepas tengok cerita katun Barbar The Adventures. Ait , apa kena mengena pulak kartun ni dengan losing weight ni!He he. Sebenarnya, ada sesuatu yang nunu belajar daripada kartun Barbar ni. 

"Jangan kelam kabut. Cuba tarik nafas dalam dalam. Releks"

Maksudnya, nak lose weight ni tak boleh la kelam kabut. Tak boleh nak cepat cepat. Contohnya hari ni diet, jangan la harap esok nak turun 10 kg. Losing weight is not about miracle! Jangan ko harap begitu ok!

Baiklah, sekarang mari kita tukar perkataan Losing Weight dengan KURUS. 
Bagi mereka yang masuk dalam kategori yang "comel ", perkataan KURUS itu sangat ALERGIK.

Bila orang lain dah start concern tentang weight ko, takkanlah kamu mahu duduk diam sahaja. Takkan kamu tak nak concern tentang diri kamu sendiri..
Itula kata hati nunu sejak dua tiga bulan yang lalu.

Jadi, nunu start on my diet.Sometimes i failed, sometimes success. Now, nunu dah tak nak failed lagi. I have to move on. 

Actually, posting tentang kurus kurus ni agak malu. Tapi, rasanya i need to share dengan kawan kawan. I need support. Maybe my blogger friends boleh bagi motivasi kepada saya. Last,let my blog keep my own story on losing weight.


9 comments:

  1. Nunu pasti boleh!!! Kwn djdanchef ada yg berjaya turun berat badan.. Dia akan tulis kata2 semangat ttg nk kurus kat dalam 1 diary dan kata2 org2 yg kutuk dia. tiap2 pagi dia bangun dia akan baca balik kata2 dlm diary tu, slepas dia baca dia akan rasa hari baru dalam hidup dia dan bersemangat dalam diri dia dan buktikan kepada org yg kutuk dia tu dia pun MAMPU kurus.

    Jgn baca diary tu waktu mlm, nnt xboleh tidur.

    Mungkin tips ni boleh membantu :)

    BY: djdanchef
    == ♥ == ♥ == ♥ == ♥ ==

    ReplyDelete
    Replies
    1. serious, saya sudah lakukan dua tiga hari ni. It works! thank you :)

      Delete
  2. Jgn baca diary tu waktu mlm, nnt xboleh tidur.

    Mungkin tips ni boleh membantu :)

    BY: djdanchef
    == ♥ == ♥ == ♥ == ♥ ==

    ReplyDelete
  3. kena keazaman y kuat..pasti boleh..insyallah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih..azam memang sangat kuat.tapi kadang kadang azam pun jadi tak kuat bila spagehit depan mata..hhihii

      Delete
  4. daripada gemuk. baik kurus. hehe..

    ReplyDelete
  5. Singgah mlm hari mencari kanw2 blogger nak meramaikan lagi kawn2 moga sihat selalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berknalan..nanti nunu follow mahamahu

      Delete

thanks you for the comment :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to NURUL IZZA
Designed by UMIESUEstudio 2015