Sunday, November 25, 2012

Cikgu, tak kena la warna pink dengan biru tu

Sebagai seorang guru, adakah anda perasan yang kadang kala pelajar anda sangat concern dengan anda..Percaya atau tidak..

Situasi 1 :
"Eh cikgu, semalam cikgu dah pakai tudung ni kan.Hari ni cikgu pakai lagi ke?
 Errrr...cikgu ada dua tudung macam nilah...

Situasi 2: 
"Cikgu, tak kena la warna pink dengan biru tu. Tapi, kalau cikgu pakai warna hijau maybe nampak lagi stunning..."
 haaa????

Situasi 3 :
"La cikgu ni mesti banyak handbag. Asyik bertukor je handbag nye"
Handbag murah je ni.

Situasi4 :
One day, i left my name tag.Name tag kerja. Pada name tag tu ada tercatat my ic. Suddenly, my student cakap
"Eh teacher. Teacher lahir 82..Meaning that teaher baru 30 ye.."
"Yes" i replied
"Ooooo baru 30 ke.."
Ok ok..Paham sangat apa maksud nye..Waaa rasa nak menangis pun ada..
"Teacher kan tengah pregnant, thats why i like older than my age."Alasan baik punye...

Finally, situasi yang ini paling buat hati saya touching sekali..
"Cikgu, dah dua hari cikgu tak datang sekolah.Cikgu demam ke."

Last note : Best kan jadi cikgu :)

2 comments:

  1. hihihi.. budak2 sekarang sangat petah... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu allene..sangat sangat laaa :)

      Delete

thanks you for the comment :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to NURUL IZZA
Designed by UMIESUEstudio 2015